Regntung bryllupsfotografering på Gamlehaugen i Bergen

Heidi og Håvard giftet seg i Arna kirke utenfor Bergen 2. juli 2022 og jeg fikk dilte etter dem halve dagen. De hadde booket halvdagspakke, altså en sekstimers fotografering av dagen. Dermed fikk jeg være med dem under vielsen, portrettene og under deler av middagen.

Været var som det ofte er i Bergen - ustabilt. Det begynte bra med sol og finvær, men utover dagen kom noen tunge skyllebøtter. Det stoppet verken brudepar eller gjester, og alle gikk på med godt mot for å feire kjærligheten! Og det var en skikkelig fin påminnelse om å ALLTID ha med paraply i bryllup! ;)

Vielse i Arna Kirke

Vielsen til Heidi og Håvard foregikk i Arna kirke, utenfor Bergen. Det er en liten trekirke med grønn-blå utseende innendørs. En lun og koselig kirke like ved Togstasjonen.

Vielsen var tradisjonsrik, med nydelig musikk og taler. Heidi ble fulgt opp av sin far, og Håvard stod spent og tok imot ved alteret. Det var mange rørte øyne nedover benkeradene dnene dagen!

Bryllupsfotografering på Gamlehaugen utenfor Bergen.

Bryllupsfotografereing på Gamlehaugen

Etter vielsen dro vi videre til Gamlehaugen for portrettene. Gamlehaugen er Kongefamiliens sted når de er i Bergen, og er et herskapelig område som brukes som museum og park ellers i året. Her er mange kriker og kroker å ta bilder i, og et lett sted å bli glad i som bryllupsfotograf. Der er også tak, dersom regnet skulle komme.

Heldigvis for oss kom ikke regnet før etter at vi var ferdige ved Gamlehaugen. I dét brudeparet hadde satt seg i bilen plasket det på vinduet. Det regnet hele veien inn til Bergen sentrum, fram til brudeparet åpnet bildøren for å gå ut igjen for nye portretter. Så. Sinnsykt. Flaks.

Bryllupsfotografering blant bregnene på Gamlehaugen i Bergen

Bryllupsfotografering i Bergen Sentrum

Da vi ankom Bergen sentrum for flere bryllupsportretter der, ble vi møtt av nok en runde sol og finvær. Noen regndråper var det, men heldigvis bare noen få.

Turen gikk til området bak Nøstet, nærmere bestemt Knøsesmauet og der omkring. Lite er så sjarmerende som gamle Bergenske gater i finvær og finstas! Her fant vi både nydelige trehus, en blå murvegg og litt lenger unna fant vi også en port hvor vi fikk tatt flere, litt annerledes bilder. For ikke å snakke om rosebuskene på veien!

Klikk her for å lese noen tips om regn på bryllupsdagen

Bryllupsfotografering ved Knøsesmauet i Bergen sentrum. Bryllupsfotograf i Bergen - alternative bryllupslokasjoner
Bryllupsfotografering på Nøstet i Bergen sentrum, ved rosebusker

Bryllupsfest på Bildøy

Etter portrettene gikk turen videre inn til Bildøy og festlokalet. Her ventet spente gjester, god mat og fine taler. Bildøy ligger på vei mot Sotra, og vi måtte derfor beregne god tid mellom kirke og middag, gitt den lange kjøreturen. Jeg anbefaler alltid at vi setter av 1,5-2 timer til fotograferingen, og beregne kjøring utenom. Det er bedre å ha for god tid enn å måtte stresse. I dette bryllupet hadde vi god tid, som gjorde at vi fikk tid til flere lokasjoner og flere typer bilder - virkelig en fotografs drøm!

 
Bryllupsfotografering på Bildøy. Bryllup på Bildøy Bibelskole
 

Hurra for Håvard og Heidi og hurra for kjærligheten!




Vilde Fagerland

Jeg heter Vilde Fagerland, jeg er 29 år og har nylig flyttet til Stavanger.

Jeg har alltid drømt om å ta spektakulære bilder, å forstå kamera, lys og mennesker. På veien dit har jeg utdannet meg som sykepleier og medieviter. Nå jobber jeg som bryllupsfotograf.

Bli bedre kjent med meg her.

https://vilfafoto.com
Forrige
Forrige

Seks ting du bør ha med på fotograferingen

Neste
Neste

Gavekort