Bokblogg: Arv og Miljø

av Vigdis Hjorth

★★☆☆☆

arv og miljø

Jeg skulle gjerne gitt denne boken 2,5 stjerner, ikke bare to. Faktisk skulle jeg gitt den 3, men den var ikke like god som de andre jeg har gitt 3. Og kanskje har jeg gitt dem feil, og dermed gir jeg kanskje denne feil vurdering. For boken var god, sår og rar. Skrivestilen er spesiell og kompleks. Egentlig minner den veldig om Knausgård og hans personlige skildring i Min Kamp. Arv og Miljø er inngående dyp, og graver seg inn i en kompleks og vanskelig historie som påstås å være hennes egen (uten at forfatteren selv har bekreftet dette).

Historien er vond og kompleks og jeg henger ikke alltid med fra den ene tankerekken til den andre. Dessuten var slutten så brå at jeg ikke helt vet om det var en slutt eller en side som manglet.

Hjorth skriver om en dyptgående arvekonflikt og en familiekonflikt som beveger seg i langt inn i det heftigste følelsesregisteret. Det kommer frem nedgravde hemmeligheter og beskriver hvordan enkelte familiemedlemmer har gjort alt for å holde disse hemmelighetene skjult. 

Boken kan anbefales om man er i humør for en dyp og kompleks bok med store følelser.