Bokblogg: The Curious Incident of The Dog in the Night-Time

av Mark Haddon.

Boken med det lange navnet og den fantastiske historien.

Nå er det en stund siden jeg fullførte denne, men den er absolutt verdt et lite innlegg. Jeg ble anbefalt boken av en annen blogg og siden har den ligget å godgjort seg i bokhylla mi på Storytel.

Christopher er 15 år og bor sammen med sin far. Han er et utpreget mattegeni som kan alle hovedsteder i verden og alle primtall frem til 7057. Han sliter med å forstå verden og verden sliter med å forstå ham. Noen dreper naboens hund med en høygaffel og Christopher tar på seg ansvaret med å finne ut hvem. Underveis i hans lille detektiv-eventyr dukker det opp stadige problemer og avsløringer som Christopher prøver å håndtere på sin egen måte.

Dette er en hjertevarmende og hjerteskjærende bok på en og samme tid. Man føler sorg og urettferdighet, samtidig som man blir glad i karakteren og heier på ham gjennom hele boken. Når jeg leser føler jeg meg som en tilskuer, en flue på veggen i Christophers liv. Jeg ser og føler alle følelsene, empatiserer og sympatiserer hele veien. Boken er både lettlest, voksen og barnslig på en gang. Den gjør godt i hjertet, samtidig som den river ut bit for bit, side for side.

The Curious Incident of the Dog in the Night-Time er en besynderlig liten bok. En bok om lojalitet, om verdighet og kanskje fremfor alt annerledeshet.