Autumn blues

Høsten har tatt tak i håret mitt. Den river og sliter, klorer og sparker. I neste øyeblikk snur den seg, smiler og viser meg solen, fargene og den friske luften.

DSC06346.jpg

Hun har giftet seg!

Forrige helg fikk jeg den store æren av å være bryllupsfotograf i bryllupet til en av mine beste venner gjennom 10 år. Herlighet, så stolt og så nervøs!

Dagen var virkelig magisk, alt fra seremonien til maten, til folkene til brudeparet. Det eneste som ikke var helt med på leken var været. Det regnet i bøtter og blåste godt. Heldigvis er disse to utstyrt med både galgenhumor og tålmodighet, dermed ble det hele en sådan festlig begivenhet, tross for at bildene nok kunne hatt godt av litt mer tid og detaljplukk.  

Det er mye å lære i en slik setting og jeg er glad for at jeg fikk tilliten til å ta disse bildene. De er på ingen måte perfekte, men jeg ser hva jeg kan gjøre annerledes ved en eventuell neste gang. Jeg er utrolig takknemlig for å ha fått muligheten både til å delta i bryllupet som en venn i tillegg til å være bilde-Vilde. 

Lille S.

Verden er mektig og stor når man selv er så skjør og liten. Da er det godt at mor og far er der, like i nærheten. 

Tenk at jeg fikk lov til å ta bilder av denne fine, lille familien! 

Organiser bildene dine

/ubetalt samarbeid

38032216_10155426354305614_8539737827447930880_n.jpg

Review

Nyttige tips og triks

"Boken beskriver prosessen steg for steg til en profesjonell organisering uten å stille krav til spesielle datakunnskaper og gjelder både papir-, lys- og digitalbilder du allerede har og nye bilder." -

I denne boken deler Johan Hausvik tips til hvordan man kan organisere fotografier, enten det er på en fysisk lagringsenhet eller i nettsky (helst begge deler). Forfatteren gir en gjennomgang av ulike temaer og går systematisk gjennom hvert enkelt emne. Han skriver om blant annet digitalisering av fysiske bilder, mappestruktur og navnsetting på mapper og filer. I tillegg kommer han med tips til hvilke skytjenester som er verdt å bruke og hva man bør tenke på når man skal ta det valget. 

Ettersom mine bildelagringssystemer kan bli litt kaotiske og uoversiktlige, kom denne boken godt med. Det eneste minuset her er arbeidsmengden det vil ta å gjennomgå alle de tusener av bilder som bør og skal organiseres bedre. Men puslearbeid er jo litt hyggelig, er det ikke? 

Denne boken kan du lese fra perm til perm, eller du kan slå opp i den når du trenger tips og triks. Alle som knipser bilder, enten det er for moro eller betalt arbeid bør tenke over lagringsvanene sine. Både for å få oversikt, men også for egen sikkerhet. Da kommer denne Organiser bildene dine godt med! 

Moomin

Jeg samler. På følelser, ting og mummikopper. Denne skjønnheten må være noe av det vakreste jeg har. 

Hvem

Hvem skal dette bli

Til slutt

Jeg ser alle disse sjebnene

De ligner sånn på deg

DSC08038bw.jpg

Månen

Månen står halvnaken

og ler av meg. 

Han vet ingenting

Han flirer mens han

Puster ut gammel røyk

Kanskje betyr det ikke noe

Kanskje betyr det alt

DSC07568.jpg

It's almost as if only nature knows

Når blodet koker av kaos, nervene har fått krøller og hver lille celle i kroppen fryser

Da skulle jeg ønske jeg kunne flytte musikken inn i blodet, inn i nervene, inn i cellene

For hvis den kan få meg til å føle så mye,

hvorfor kan den ikke fikse alt.

 

Bokblogg: Arv og Miljø

av Vigdis Hjorth

★★☆☆☆

arv og miljø

Jeg skulle gjerne gitt denne boken 2,5 stjerner, ikke bare to. Faktisk skulle jeg gitt den 3, men den var ikke like god som de andre jeg har gitt 3. Og kanskje har jeg gitt dem feil, og dermed gir jeg kanskje denne feil vurdering. For boken var god, sår og rar. Skrivestilen er spesiell og kompleks. Egentlig minner den veldig om Knausgård og hans personlige skildring i Min Kamp. Arv og Miljø er inngående dyp, og graver seg inn i en kompleks og vanskelig historie som påstås å være hennes egen (uten at forfatteren selv har bekreftet dette).

Historien er vond og kompleks og jeg henger ikke alltid med fra den ene tankerekken til den andre. Dessuten var slutten så brå at jeg ikke helt vet om det var en slutt eller en side som manglet.

Hjorth skriver om en dyptgående arvekonflikt og en familiekonflikt som beveger seg i langt inn i det heftigste følelsesregisteret. Det kommer frem nedgravde hemmeligheter og beskriver hvordan enkelte familiemedlemmer har gjort alt for å holde disse hemmelighetene skjult. 

Boken kan anbefales om man er i humør for en dyp og kompleks bok med store følelser.